Hemoroidectomia este o solutie necesara?

Hemoroidectomia este o solutie necesara?

Hemoroidectomia, interventia chirurgicala impotriva hemoroizilor, este o solutie necesara pentru tratarea acestei afectiuni sau poate fi evitata? O intrebare pe care si-o pun majoritatea persoanelor care sufera de aceasta boala. O alta intrebare comuna este si cand este necesara interventia chirurgicala pentru hemoroizi?

Hemoroidectomia este ultima solutie la care ar trebui sa apeleze persoanele care sufera de hemoroizi si numai dupa un consult la medicul de specialitate. De obicei, interventia chirurgicala este imposibil de evitat atunci cand hemoroizii sunt in stadiul III (anumite cazuri) si IV. Hemoroidectomia este indicata doar dupa ce toate celelalte metode de tratament pentru hemoroizi n-au fost eficiente. Iata care sunt situatiile in care interventia chirurgicala nu mai poate evitata:

Hemoroizi care cauzeaza sangerari dese si abundente,

Hemoroizi externi de mari dimensiuni,

Hemoroizi interni de mari dimensiuni sau / si prolapsati (iesiti din canalul anal).

Interventia chirurgicala nu este optiunea preferata de tratament a hemoroizilor din cauza faptului ca majoritatea pacientilor vor avea, postoperator, dureri postoperatorii, sangerari abundente sau incontinenta. Complicatiile minore in urma interventiei chirurgicale pentru boala hemoroidala sunt frecvente include si reactii vasovagale, tulburari de mictiune, fisuri anale si ulcere in canalul anal. Durerea usoara poate fi tratata cu analgezice, sangerarile minore cu hemostaza chirurgicala, iar tulburarile de mictiune trebuie monitorizate cu scanari ale vezicii urinare si cateterizare daca este necesar. La care se adauga si o perioada de recuperare care poate dura de la 6 pana la 8 saptamani, dar si cheltuirea unei sume de bani considerabile.

Sangerarile rectale masive, durerea severa, retentia urinara, sepsisul pelvian si chiar decesul sunt complicatii majore, dar au o frecventa rara, cu o estimare intre 1 si 2,5% dintre pacientii care sufera de o interventie chirurgicala pentru hemoroizi. Sangerarile rectale masive si severe se trateaza cu hemostaza chirurgicala si transfuzii de sange. Cea mai periculoasa problema care poate aparea in urma hemoroidectomiei este complicatia septica si are un risc major chiar de deces.

Evolutia tehnologica a dus la descoperirea unor metode de tratament pentru hemoroizi eficiente cum este cogularea cu ajutorul laserului, care se realizeaza in cateva minute si nu necesita cusaturi sau alte elemente specifice interventiei chirurgicale. Pentru a evita hemoroidectomia pacientilor se recomanda sa tina cont de sfaturile medicilor si sa se trateze de indata ce boala a fost descoperita. Tratarea eficienta a bolilor hemoroidale, fara a apela la o interventie chirurgicala, consta intr-un tratament naturist.

Acest tratament naturist este format din fibre alimentare care trebuie consumate într-o cantitate optimă, fiind necesare pentru eliminarea constipatiei. Din categoria tratamentelor utile pentru combaterea bolii hemoroidale mai fac parte si ceaiurile 100% naturale cu rolul de a hidrata in permanenta organismul. Acestea asigura astfel o buna functionare a aparatului digestiv. Cu ajutorul ceaiurilor se pot face si bai calde de sezut foarte benefice in procesul vindecarii bolilor hemoroidale deoarece asigura o buna igiena locala. Pe langa aceste tratamente deosebit de utile, se recomanda si aplicarea direct pe zona afectata a unor creme naturiste. Acestea au rolul de a calma si de a reduce iritatiile si mancarimile provocate de aceasta afectiune.

Close Menu
×

Cart

SUNTEM AICI

PENTRU TINE

Putem sa te ajutam?

Nu ezita sa ne scrii si vom fi mai mult decat bucurosi sa iti raspundem la toate intrebarile.

Deschide Whatsapp
Mesaj Whatsapp
Salutare !
Cu ce te putem ajuta?
Ne puteri contacta pe Whatsapp apasand butonul verde sau pe telefon apasand butonul rosu.