Tratarea Hemoroizilor la domiciliu. Sfaturi utile și remedii naturiste ieftine

Tratarea Hemoroizilor la domiciliu. Sfaturi utile și remedii naturiste ieftine

Tratamentul hemoroizilor poate fi realizat și la domiciliu beneficiind astfel de confortul spațiului personal. În articolul de față se regăsesc mai multe tratamente împotriva hemoroizilor care pot fi făcute cu ajutorul unor remedii naturale ieftine.

Dacă aceste metode de tratament nu vor da rezultate este indicată o vizită la medicul specialist care poate oferi un consult și sfaturi avizate. Însă un lucru rămâne extrem de important: profilaxia este mai utilă și mai bună decât tratamentul!

Baia de șezut trebuie să devină o obișnuință

Igiena zonei afectate de hemoroizi este un obicei care nu trebuie neglijat și respectat cu sfințenie de toate persoanele care suferă de această afecțiune. Baia de șezut trebuie făcută după fiecare scaun, dar și înaintea unei ședințe de tratament. La finalul băii de șezut, care trebuie făcută cu apă călduță pentru a nu irita zona afectată, este indicat un moment de repaos pentru a permite uscarea de la sine a zonei. Apoi se pot folosi unguente sau cremele care vor reduce considerabil durerea și mancărimile și disconfortul provocate de hemoroizi. Totodată, este de preferat ca un unguent cu hidrocortizon să nu fie utilizat mai mult de o săptămână, exceptând situațiile în care medicul specialist își dă acceptul.

Gheața și bumbacul nu trebuie să lipsească din arsenalul pacienților

Gheața și bumbacul pot ușura simțitor viața persoanelor suferinde de hemoroizi. Aplicarea unei mici pungi cu gheață pe zona afectată, de câteva ori pe zi, va reduce inflamațiile și va atenua simțitor durerile cauzate de acestea. De asemenea, utilizarea unor analgezice precum acetaminofen, aspirina sau ibuprofenul pot ajuta la reducerea durerilor și a stării de disconfort cauzate de hemoroizi.

Pentru a reduce parțial sau total iritațiile și mâncărimile este indicată purtarea unei lenjerii de bumbac în vrac, moale. Astfel zona afectată va fi ferită de umiditateceea ce poate fi deranjantă în cazul hemoroizilor externi.

 

 

Perioada petrecută la toaletă trebuie să fie cât mai scurtă

Acest sfat va fi benefic în special pentru persoanele care sunt obișnuite să petreacă pe tron zeci de minute zilnic. Oamenii care suferă de hemoroizi trebuie să renunțe la citit sau butonat telefonul și să limiteze la maximum timpul petrecut pe scaunul de toaletă.

Totodată persoanele afectate de hemoroizi trebuie să evite să se abțină. În momentul în care simt chemarea trebuie să rezolve imediat situația pentru că, în caz contrar, presiunea, în special în cazul hemoroizilor interni, poate deveni insuportabilă. În plus, este bine ca acest obicei să devină o rutină, iar intervalul de timp în care are loc să fie același în fiecare zi. La finalul scaunului, trebuie făcută o baie de șezut, iar în cazul unei situații de urgență vor fi folosite șervețele pre-umezite, bile de bumbac sau șervețele pentru bebeluși fără alcool.

Consumul de fibre trebuie combinat cu mișcarea

Consumul regulat de fibre va înmuia scaunul și îi va ușura tranzitul. Fibrele se găsesc în fasole, pâine integrală și cereale, fructe și legume proaspete. Fibrele trebuiesc introduse treptat în alimentație pentru a evita gazele și balonarea. Pentru a menține scaunele moi se recomandă o hidratare constantă, astfel încât acestea să fie mai ușor de trecut. Apa este cel mai recomandat lichid și trebuie consumat din plin. Și sucul de prune este un laxativ natural și poate ajuta foarte mult. Consumul de fibre trebuie făcut în paralel cu mișcarea. O plimbare plină de viață, 20-30 de minute în fiecare zi, va împiedica apariția constipației.

Remedii naturiste care pot fi preparate acasă

Numeroase remedii naturiste pentru hemoroizi pot fi preparate acasă și utilizate în funcție de tipul și gradul afecțiunii.

Cele mai recomandate remedii naturiste pentru hemoroizii externi sunt baia de șezut cu castane, precum și crema de hamamelis. În cazul hemoroizilor interni, capsulele de usturoi sunt un tratament natural foarte util, iar capsulele de echinacea pot fi utilizate în ambele cazuri, pentru a ameliora inflamațiile ce însoțesc acutizarea acestei afecțiuni.

Iată o serie de remedii naturiste care vor ameliora durerile, sângerările și disconfortul provocate de hemoroizi.

 

 

 

  1. Baia de șezut cu pulbere de castane de India

Un remediu anturist eficient pentru masele hemoroidale externe o reprezintă baia de șezut realizată cu pulbere de castane India, care îmbunătățește circulația și ameliorează durerea și disconfortul cauzate de afecțiune.

Ingrediente:

5 linguri de pulbere brună din India

2 litri de apă clocotita

Se amestecă ingredientele și se lasă să stea timp de zece minute. Atunci când ajunge la o temperatura suportabilă, se pune într-un vas mare și se cufundă șezutul timp de 20 de minute. Se repetă acest tratament, timp de 5 zile.

2. Ulei esențial de chiparos

Uleiul esențial de chiparos are proprietăți calmante, care va ajuta la controlul durerii și a retragerea hemoroizilor.

Ingrediente:

1,5 litri de apă clocotită

8 picături de ulei esențial de chiparos

Se pun picăturile de ulei esențial de chiparos în apă fierbinte și se amestecă bine. Atunci când temperatura apei este potrivită, se cufundă șezutul timp de cel puțin 20 de minute.

  1. Unguent pe bază de hamamelis

Un remediu bun pentru masele hemoroidale externe este unguentul de hamamelis deoarece are efecte astringente, anti-inflamatorii și anti-hemoragice.

Ingrediente:

60 ml de parafină lichidă

4 linguri de scoarță de copac de hamamelis sau 4 fiole dacă îl găsești sub această formă la magazinul naturist

60 ml glicerol

Se pun parafină și hamamelis într-un vas și se fierb timp de 5 minute. Apoi se adaugă la amestec 30 ml glicerină. Ulterior se pune într-un recipient cu un capac și se păstrează în frigider. Se folosește de 2-3 ori pe zi, sau ori de câte ori este necesar, timp de aproximativ o lună.

Muștarul negru apare în numeroase rețete dedicate vindecării bolii hemoroidale. Într-una dintre aceste rețete, se arată cum o cantitate de praf de muștar negru trebuie amestecată cu iaurt de vanilie iar după consumul mixturii trebuie băut un pahar de lapte bătut. Este un remediu natural pentru hemoroizi.

Un alt tratament natural se realizează cu ajutorul cepei. Tot ce trebuie făcut este să se amestece într-un castron trei linguri de zahăr cu un inel mic de ceapă. Mixtură va avea o aromă ciudată insă consumată de două ori pe zi va face minuni în tratamentul pentru hemoroizi și pentru oprirea sângerării acestora.

Se pot amesteca 100 de grame de ridichi rase cu o linguriță de miere. Această mixtură trebuie consumată de două ori pe zi până când se constată dispariția afecțiunii. Dacă nu se preferă salatele, ridichiile se pot transforma în suc. Se adaugă sare după gust și se vor bea între 60 și 90 de mililitri în fiecare dimineață și seară.

Tratamentele medicale pentru orice tip de hemoroizi sunt recomandate de medicii de specialitate, iar aceste remedii naturiste nu trebuie să înlocuiască niciun tratament medical, care poate include intervenții minim invazive, în cabinetul medicului, ori utilizarea de analgezice, unguente sau alifii.

Close Menu
×

Cart

SUNTEM AICI

PENTRU TINE

Putem sa te ajutam?

Nu ezita sa ne scrii si vom fi mai mult decat bucurosi sa iti raspundem la toate intrebarile.

Deschide Whatsapp
Mesaj Whatsapp
Salutare !
Cu ce te putem ajuta?
Ne puteri contacta pe Whatsapp apasand butonul verde sau pe telefon apasand butonul rosu.